Brokolicové ragú s mrkví
Suroviny
- 500 g Karotka
 - 750 g Brokolice
 - 600 g Brambory
 - 200 ml Zakysaná smetana
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 špetka Pepř bílý
 - 0.5 l Vývar z hovězích kostí
 - 2 polévková lžíce Hořčice kremžská
 - 1 polévková lžíce Hořčice plnotučná
 - 1 polévková lžíce Řeřicha
 - 2 polévková lžíce Sezam - semena
 - 4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.07 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 408 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 911 mg
 - Bílkoviny 18 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 32.3 mg
 - Draslík 2225.9 mg
 - Vláknina 25729.7 mg
 - Vitamín A 25729.7 mg
 - Vitamín B6 0.9 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 192.3 mg
 - Vitamín E 2.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 7.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vývar přivedeme k varu, přidáme oloupané, na kostky nakrájené brambory, očištěnou mrkev a vaříme 15 - 20 minut. Asi 5 minut před koncem varu přisypeme omytou, na růžičky rozebranou brokolici. Zeleninu vyjmeme z vývaru a udržujeme teplou.
 - 
                                2
Orestujeme sezamová semínka. Na pánvi rozpálíme olej, osmahneme na něm mouku, zalijeme ji vodou a přimícháme do vývaru. Krátce povaříme, osolíme a opepříme. Hořčici rozkvedláme ve smetaně a přilijeme k vývaru.
 - 
                                3
Teplou zeleninu upravíme na talíře, přelijeme omáčkou, posypeme sezamovými semínky a nasekanou řeřichou.