Sépiový salát se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 997 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 16 g
 - Cholesterol 140 mg
 - Draslík 1094.1 mg
 - Vláknina 9427.5 mg
 - Vitamín A 9427.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 126.3 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Květák rozebereme na růžičky a uvaříme v osolené vodě, vyjmeme a necháme okapat. Kuchyňsky připravené sépie nakrájíme na kroužky a ve středně horkém oleji je osmahneme. Olej nesmí být příliš horký, jinak sépie ztuhnou. Ochutíme solí, pepřem a citrónovou šťávou, přidáme kroužky cibule, krátce osmahneme, přilijeme ocet a hrnec odstavíme.
 - 
                                2
Přidáme květák a brokolici a vše necháme přikryté poklicí stranou. Rajčata oloupeme, rozpůlíme, odstraníme semínka, dužninu nakrájíme na kostičky a vmícháme do hrnce. Osolíme, opepříme a dochutíme prolisovaným česnekem.
 - 
                                3
Přikryjeme a na 2 hodiny odstavíme. Před podáváním posypeme nadrobno nasekanou petrželí.