Smažená křupavá zelenina
Suroviny
- 100 g Brokolice
 - 100 g Cuketa
 - 100 g Květák
 - 100 g Žampiony čerstvé
 - 100 g Paprika červená
 - 125 g Mouka pšeničná hladká
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Zázvor mletý
 - 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
 - 1 kávová lžička Cukr moučkový
 - 2 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 6 polévková lžíce Ocet vinný
 - 3 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 - 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 221 kcal
 - Sacharidy 38 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 382 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 15 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 483.8 mg
 - Vláknina 5489 mg
 - Vitamín A 5489 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 80 mg
 - Vitamín E 1.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme si těstíčko - do mísy dáme mouku, cukr, sůl, prášek do pečiva, olej a většinu vody. Vyšleháme hladké těsto a přidáme další vodu, aby mělo konzistenci smetany. Necháme 20 minut v lednici.
 - 
                                2
Připravíme si omáčku - v pánvi přivedeme k bodu varu ocet, sójovou omáčku, cukr, vodu a sůl. Sundáme pánev z plamene a necháme vychladnout.
 - 
                                3
Smícháme zázvor, chilli, koriandr a česnek. Přidáme vystydlou směs s octem a vše promícháme.
 - 
                                4
Rozehřejeme v pánvi olej. Obalíme zeleninu i žampiony v těstíčku a osmažíme všechnu postupně, aby byly do zlatova a křupavá. Necháme okapat olej.
 - 
                                5
K zelenině podáváme omáčku ve zvláštní misce.