Jelení ragú s brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brokolice
  • 600 g Jelení maso
  • 200 ml Víno červené
  • 0.5 kávová lžička Tymián sušený
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Nové koření celé
  • 4 ks Jalovec
  • 3 špetka Sůl
  • 1.5 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 452 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 41 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 139.5 mg
  • Draslík 825.3 mg
  • Vláknina 4883.6 mg
  • Vitamín A 4883.6 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 71.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jelení maso vložíme do litru vroucí vody a vaříme doměkka. Uvařené maso vyjmeme z vývaru, vykostíme a na míse necháme vychladnout, poté nakrájíme na větší kousky.

  • 2

    Do půl litru vroucí vody dáme vařit brokolici do měkka. Poté ji prolijeme studenou vodou, necháme řádně okapat, rozebereme na růžičky.

  • 3

    V hlubokém rendlíku na másle s olejem smažíme drobně pokrájenou cibuli, poté vmícháme koření, mouku, smažíme světlou jíšku. Do hotové jíšky zašleháme 300 ml vývaru z masa a alespoň čtvrt hodiny vaříme. Poté přimícháme víno, šťávu z pomeranče, ještě povaříme a osolíme.

  • 4

    Do hotové omáčky vložíme maso, brokolici a prohřejeme.

Komentáře k receptu