Salát s kuřetem a brokolicí

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 175 g Brokolice
  • 90 g Sýr Gorgonzola
  • 225 g Těstoviny Farfalle
  • 300 g Kuřecí maso vařené
  • 15 ml Ocet vinný
  • 60 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 569 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 484 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 22.5 mg
  • Draslík 152.7 mg
  • Vláknina 6697.3 mg
  • Vitamín A 6697.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Růžičky brokolice povaříme 3 minuty v osolené vodě. Vyjmeme je, opláchneme pod studenou vodou a necháme oschnout.

  • 2

    Přivedeme k varu vodu, ve které se vařila brokolice, a uvaříme v ní těstoviny dle postupu na obalu. Uvařené těstoviny ihned slijeme a propláchneme pod studenou vodou. Necháme okapat.

  • 3

    Z vařených kuřecích prsou odstraníme kůži, maso nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Připravíme si zálivku. Smícháme rozmělněný sýr, vinný ocet, olej a nakrájenou šalvěj. Dochutíme solí a pepřem. Vše znova promícháme.

  • 5

    Přidáme vychladlé těstoviny, kousky kuřete a růžičky brokolice. Promícháme a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu