Thajská kachní směs s brokolicí a praženým sezamem
Suroviny
- 300 g Brokolice
 - 250 g Kachna divoká
 - 120 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Chilli papričky - vločky
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Sezam - semena
 - 1 polévková lžíce Olej rostlinný
 - 1 polévková lžíce Olej sezamový
 - 1 polévková lžíce Omáčka rybí
 - 1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 157 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 189 mg
 - Bílkoviny 16 g
 - Uhlovodany 8 g
 - Cholesterol 48.1 mg
 - Draslík 447.3 mg
 - Vláknina 4951 mg
 - Vitamín A 4951 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 68.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kachní maso vykostíme a nakrájíme na menší kousky. Ve woku rozehřejeme sezamový a rostlinný olej a dozlatova na něm osmahneme na plátky nakrájený česnek. Přidáme maso a za stálého míchání cca 2 minuty restujeme do světle hnědé barvy.
 - 
                                2
Poté vmícháme chilli vločky, rybí i sójovou omáčku, vodu, růžičky brokolice bez košťálu a dusíme, až je maso měkké.
 - 
                                3
Směs rozdělíme na předehřáté talíře, posypeme praženými sezamovými semínky, dozdobíme koriandrem a ihned podáváme.