Vlažná zelenina s pomerančovým olejem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 173 kcal
 - Sacharidy 23 g
 - Tuky 9 g
 - Sodík 87 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 23 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 998.7 mg
 - Vláknina 15814.8 mg
 - Vitamín A 15814.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.2 mg
 - Vitamín E 1.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fenykl očistíme, nakrájíme na dílky a povaříme 15min ve vodě s plátkem citronu.
 - 
                                2
Mezitím oloupeme brambory, nakrájíme na dílky a vaříme zvlášť rovněž 15minut.
 - 
                                3
V dalším hrnci přivedeme k varu vodu a asi 6min povaříme růžičky brokolice.
 - 
                                4
V misce připravíme pomerančový olej, prošleháme 2lžíce pomerančové šťávy s olivovým olejem, ochutíme solí a pepřem.
 - 
                                5
Všechnu zeleninu rozdělíme do misek, ochutíme pomerančovým olejem, posypeme mandlovými lupínky a podáváme.