Těstoviny se sýrovou omáčkou a brokolicí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 632 kcal
 - Sacharidy 85 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 350 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 9 g
 - Cholesterol 9.3 mg
 - Draslík 430.4 mg
 - Vláknina 7000 mg
 - Vitamín A 7000 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 117.3 mg
 - Vitamín E 1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brokolici opláchneme studenou vodou a rozdělíme ji na růžičky, které necháme vařit doměkka v osolené vařící vodě. Pak brokolici scedíme a necháme okapat. Do hrnce s dostatečným množstvím osolené vody dáme vařit těstoviny tak, aby byly měkké, ale zůstaly pevné.
 - 
                                2
Pažitku opláchneme studenou vodou a okapanou najemno nasekáme. Parmezán nastrouháme najemno.
 - 
                                3
V nízkém hrnci rozehřejeme za stálého míchání smetanový sýr, poté k němu přimícháme mléko a uvařenou brokolici.
 - 
                                4
Uvařené okapané těstoviny rozdělíme na servírovací talíře, přelijeme je omáčkou s brokolicí, posypeme nastrouhaným parmezánem a jemně nasekanou pažitkou a podáváme.