Rizoto s řapíkatým celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 304 kcal
 - Sacharidy 55 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 765 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 55 g
 - Cholesterol 1.8 mg
 - Draslík 535 mg
 - Vláknina 9489.8 mg
 - Vitamín A 9489.8 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 11.7 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Řapíkatý celer omyjeme, konce odřízneme a listy otrháme. Řapíky nakrájíme na kolečka.
 - 
                                2
Ve velké pánvi na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli. Přidáme propláchnutou rýži a za stálého míchání necháme zesklovatět. Přilijeme polovinu vývaru a dusíme 10 minut na mírném ohni. Občas zamícháme a přiléváme postupně zbylý vývar.
 - 
                                3
Přidáme připravený celer a dusíme ještě 20 minut za častého míchání. Podle chuti osolíme a opepříme. Nakonec pokrm ozdobíme lístky celeru.