Mandarinkový salát s celerem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 112 mg
 - Bílkoviny 2 g
 - Uhlovodany 24 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 420.1 mg
 - Vláknina 7270.5 mg
 - Vitamín A 7270.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 38.7 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný celer uvaříme v hrnci s vodou doměkka. Scedíme, necháme vychladnout a nakrájíme na tenké pásky, které dáme do misky. Přidáme oloupané, bílé vlákniny zbavené a rozkrojené mandarinky, osolíme a přimícháme jemně nakrájenou celerovou nať. Zalijeme olejem, posypeme cukrem a vše promícháme. Nakonec salát podle vlastní chutě dochutíme citronovou šťávou a ještě jednou promícháme.
 - 
                                2
Misku se salátem vložíme do ledničky proležet a vychladit. Potom ho porcujeme na jednotlivé salátové misky a podáváme.