Uzený filet z platýze

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Máslo čerstvé
  • 300 g Ředkvička
  • 5 g Kmín celý
  • 200 g Červená řepa
  • 100 g Salát ledový
  • 2 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový extra panenský
  • 1 kg Platýz - filety
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 3 polévková lžíce Ocet malinový
  • 1 polévková lžíce Omáčka pikantní worcesterová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 9 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 92 mg
  • Draslík 877.9 mg
  • Vláknina 4103.3 mg
  • Vitamín A 4103.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Červenou miniaturní řepu očistíme a v hrnci s vodou uvaříme. Scedíme, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka. Ředkvičky pokrájíme na tenká kolečka, ledový salát na úhledné tenké proužky, promícháme.

  • 2

    Zálivka: Do misky vlijeme olej, ocet, worcester, cukr, podle chuti sůl, pepř a dobře promícháme.

  • 3

    V pánvi zahřejeme máslo, přidáme kmín a filety z obou stran osmažíme. Potom je vyjmeme, porce pokládáme na talíře, přidáme list ledového salátu a na něj položíme ředkvičkový salát, který zalijeme zálivkou. Vedle naskládáme připravenou červenou řepu, kterou pokapeme olejem. Řepu zálivkou nezaléváme.

  • 4

    Když máme pokrm na talíři pěkně naaranžovaný, jídlo podáváme.

Komentáře k receptu