Salát z červené řepy s dresinkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 120 g Ořechy vlašské
  • 60 g Červená řepa
  • 125 g Sýr Feta
  • 1 kávová lžička Med včelí
  • 1 kávová lžička Hořčice Dijonská
  • 3 kávová lžička Koření Italia
  • 1 ks Brambory sladké (Batáty)
  • 1 hrst Rukola
  • 0.36 dl Olej rostlinný
  • 1.5 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 258 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 101 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 7.1 mg
  • Draslík 179.1 mg
  • Vláknina 3864.7 mg
  • Vitamín A 3864.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé řepy střední velikosti rozpůlíme a rozložíme v zapékací misce, potřeme 1 lžíci olivového oleje a posypeme polovinou italských bylinek. Překryjeme alobalem a 1 hodinu pečeme v předehřáté troubě na 200°C. Po vytažení z trouby necháme chvíli vychladnout a nakrájíme na kousky.

  • 2

    Plech s pečícím papírem rovnoměrně pokryjeme rozdrobenou fetou, potřeme zbylým olejem a zasypeme druhou půlkou italských bylinek. Pečeme v troubě 8-10 minut, sýr má být na okrajích zlatohnědý.

  • 3

    V troubě 3 minuty pražíme vlašské ořechy.

  • 4

    Na plátky nakrájíme sladkou bramboru a opékáme 1-2 minuty na oleji rozpáleném ve wok pánvi. Dozlatova opečené brambory necháme okapat na papírové utěrce.

  • 5

    Připravíme dresink smícháním 2 lžic extra panenského olivového oleje, 1 lžíce bílého vinného octa, 1 lžičky dijonské hořčice, 1 lžičky italských bylinek a 1 lžičky medu.

  • 6

    Omytý a natrhaný salát rukola, bez stonků, upečenou řepu a fetu, opražené vlašské ořechy v misce smícháme zalijeme dresinkem. Podáváme s chipsy ze sladkých brambor.

Komentáře k receptu