Špagety sypané česnekem
Suroviny
- 100 g Slanina vepřová
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 400 g Špagety, Makarony
 - 200 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 - 4 stroužek Česnek
 - 0.375 l Vývar zeleninový
 - 2 polévková lžíce Olej stolní
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 793 kcal
 - Sacharidy 86 g
 - Tuky 39 g
 - Sodík 854 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 84 g
 - Cholesterol 84 mg
 - Draslík 441.5 mg
 - Vláknina 8484 mg
 - Vitamín A 8484 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9 mg
 - Vitamín E 0.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný česnek nakrájíme na tenké plátky. Slaninu krájíme na proužky, osmahneme na oleji, přidáme česnek a opékáme 5 minut. Slaninu i česnek vyjmeme z pánve, necháme na teplém místě.
 - 
                                2
Do výpeku přisypeme mouku, zalijeme vývarem, smetanou, rozšleháme a povaříme asi 8 minut. Omáčku podle chuti osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
 - 
                                3
Špagety uvaříme podle návodu na obalu, promícháme s omáčkou a upravíme na mísu. Pokrm posypeme česnekem, slaninou, nastrouhaným sýrem a nasekanou petrželkou.