Bleskové špagety olio e aglio

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 10 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Špagety, Makarony
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Feferony
  • 4 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 96 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 204 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 96 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 342.7 mg
  • Vláknina 8651 mg
  • Vitamín A 8651 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme velký hrnec s dostatkem vody a v něm uvaříme v osolené vodě s olejem špagety, aby byly al dente (na skus).

  • 2

    Když se špagety vaří, rozpálíme ve velké pánvi olej a dozlatova osmažíme na kousky nasekaný česnek. K němu přidáme scezené hotové špagety a jemně nasekanou petržel. Promícháme vše a můžeme opepřit nebo přidat feferonku.

Komentáře k receptu