Žampiony s černými olivami v marinádě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 440 kcal
 - Sacharidy 28 g
 - Tuky 38 g
 - Sodík 3326 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 28 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 455.7 mg
 - Vláknina 24117 mg
 - Vitamín A 24117 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.2 mg
 - Vitamín E 0 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Očištěné, omyté a osušené žampiony nakrájíme na plátky a vaříme asi 5 minut v osolené vodě. Po vyjmutí je necháme řádně okapat a smícháme s nadrobno nasekaným česnekem.
 - 
                                2
Vypeckované černé olivy nakrájíme na plátky a promícháme s najemno nasekanou bazalkou, olejem a octem. Připravenou zálivku ochutíme solí a pepřem, vložíme do ní žampionovou směs, promícháme a necháme marinovat alespoň 6 hodin. Během této doby pokrm občas promícháme.