Kuřecí souvlaki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 215 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 455 g Kuřecí prsa
  • 30 ml Limetková šťáva
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Ocet vinný
  • 0.5 kávová lžička Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Hořčičné semínko
  • 1 špetka Chilli koření mleté
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 255 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 97.1 mg
  • Draslík 602.8 mg
  • Vláknina 1107.4 mg
  • Vitamín A 1107.4 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.2 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí prsa bez kosti nakrájíme na malé kousky.

  • 2

    Do misky si vymačkáme šťávu z limetky (30 ml), přidáme utřený česnek, olivový olej, sůl, pepř, bílý vinný ocet, mletá hořčičná semínka, chilli koření a čerstvou šalvěj. Řádně smícháme a přidáme kuřecí kousky.

  • 3

    Maso necháme v marinádě 3-4 hodiny naložené.

  • 4

    Potom kuře restujeme na velkém plameni 10-15 minut.

  • 5

    Pokud budeme chtít grilovat, napícháme kuřecí kousky na jehly a grilujeme, dokud se kuře nepropeče, asi 10-15 minut. Jehly na grilu otáčíme, aby se maso udělalo ze všech stran.

Komentáře k receptu