Kuřecí souvlaki
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
 - Sacharidy 3 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 255 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 97.1 mg
 - Draslík 602.8 mg
 - Vláknina 1107.4 mg
 - Vitamín A 1107.4 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.2 mg
 - Vitamín E 0.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecí prsa bez kosti nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Do misky si vymačkáme šťávu z limetky (30 ml), přidáme utřený česnek, olivový olej, sůl, pepř, bílý vinný ocet, mletá hořčičná semínka, chilli koření a čerstvou šalvěj. Řádně smícháme a přidáme kuřecí kousky.
 - 
                                3
Maso necháme v marinádě 3-4 hodiny naložené.
 - 
                                4
Potom kuře restujeme na velkém plameni 10-15 minut.
 - 
                                5
Pokud budeme chtít grilovat, napícháme kuřecí kousky na jehly a grilujeme, dokud se kuře nepropeče, asi 10-15 minut. Jehly na grilu otáčíme, aby se maso udělalo ze všech stran.