Hovězí játra marinovaná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 575 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 40 g
 - Sodík 327 mg
 - Bílkoviny 39 g
 - Uhlovodany 13 g
 - Cholesterol 481.9 mg
 - Draslík 723.2 mg
 - Vláknina 709.8 mg
 - Vitamín A 709.8 mg
 - Vitamín B6 2.1 mg
 - Vitamín B12 0.1 mg
 - Vitamín C 19.9 mg
 - Vitamín E 0.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omytá játra nakrájíme na plátky.
 - 
                                2
Česnek oloupeme a prolisujeme, promícháme se solí, mletou paprikou, najemno nasekaným oreganem a petrželkou. Smícháme ocet s olivovým olejem a vmícháme do česnekové směsi. Do připravené marinády vložíme plátky jater a necháme asi 12 hodin marinovat.
 - 
                                3
Marinovaná játra vložíme na pánev a opékáme z obou stran do změknutí. Opečená játra vyjmeme z pánve. Do šťávy, kterou játra pustila, vmícháme marinádu a dusíme, dokud omáčka nezhoustne.
 - 
                                4
Játra i omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Ihned podáváme.