Opékaný chléb s jelitem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 175 g Jelítka domácí žemlová
  • 180 g Slanina vepřová
  • 2 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 812 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 48 g
  • Sodík 1285 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 61.2 mg
  • Draslík 238.7 mg
  • Vláknina 6239.3 mg
  • Vitamín A 6239.3 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.1 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Starší bílý chléb rozdrobíme, pokapeme vodou a necháme 12 hodin uležet v chladničce.

  • 2

    Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, osmahneme na oleji a vyjmeme z pánve. Jelito i slaninu nakrájíme na drobné kostky. Na uvolněné pánvi necháme krátce škvařit slaninu, poté přisypeme nakrájené jelito, opékáme 3-5 minut.

  • 3

    Na jiné pánvi na rozehřátém oleji opékáme 10-15 minut rozdrobený chléb, poté přimícháme česnek, slaninu a jelita, ještě krátce opékáme.

  • 4

    Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme, petrželku nadrobno nasekáme.

  • 5

    Chléb se slaninou a jelitem dle chuti osolíme a opepříme, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu