Opékaný rozdrobený chléb s česnekem a petrželkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 367 kcal
 - Sacharidy 64 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 911 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 64 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 152.3 mg
 - Vláknina 6312.8 mg
 - Vitamín A 6312.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.5 mg
 - Vitamín E 0.3 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 4.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Starší bílý chléb rozdrobíme, pokropíme chladnou vodou, necháme zabalený v utěrce asi 12 hodin v chladničce odležet.
 - 
                                2
Česnek oloupeme, nakrájíme na plátky, krátce osmahneme na rozehřátém oleji. Česnek z pánve vyjmeme.
 - 
                                3
Na rozehřátý olej v uvolněné pánvi dáme uleželý rozdrobený chléb, ochutíme solí a pepřem, za občasného míchání opékáme dozlatova asi 15 minut tak, aby hotový chléb byl křupavý.
 - 
                                4
Petrželovou nať opláchneme, vodu z ní setřepeme a petržel nasekáme najemno. Posypeme jí hotový chléb a podáváme.