Dušené kuře ze Středomoří

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 25 g Pomerančová kůra
  • 400 g Rajčata
  • 15 g Tymián čerstvý
  • 50 g Olivy černé
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Pomerančová šťáva
  • 25 ml Olej olivový
  • 130 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Kuřecí stehna
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 911 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 536 mg
  • Bílkoviny 75 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 332 mg
  • Draslík 1192.2 mg
  • Vláknina 7927.5 mg
  • Vitamín A 7927.5 mg
  • Vitamín B6 1.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 58.4 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velké pánvi se silným dnem a nepřilnavým povrchem opečeme na oleji na poměrné prudkém ohni kuřecí maso po obou stranách dozlatova. Naběračkou s otvory je přeneseme do kastrolu. Přebytečný tuk vylijeme.

  • 2

    Cibuli a papriku nakrájíme na kolečka, česnek prolisujeme a vše opečeme na pánvi na středním ohni. Zeleninu přidáme ke kuřecímu masu do kastrolu.

  • 3

    Maso a zeleninu smícháme s pomerančovou kůrou a šťávou, kuřecím vývarem, rajčaty.

  • 4

    Pokrm přivedeme k varu, zmírníme oheň, kastrol přikryje pokličkou. Pozvolna dusíme zhruba hodinu. Během té doby několikrát promícháme. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájený čerstvý tymián a černé olivy bez pecek, sůl a pepř podle chuti.

  • 5

    Hotový pokrm rozdělíme na nahřátě talíře, posypeme pomerančovou kůrou a tymiánem. Kuře podáváme s křupavým pečivem.

Komentáře k receptu