Fazolová toskánská polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 206 kcal
 - Sacharidy 36 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 59 mg
 - Bílkoviny 12 g
 - Uhlovodany 1 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 17.3 mg
 - Vláknina 569.8 mg
 - Vitamín A 569.8 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0.8 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Použijeme syrové fazole, které jsme nechali bobtnat přes noc ve vodě, scedíme, necháme okapat. Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, přidáme fazole, 10 minut vaříme. Přikryjeme pokličkou a 30 minut povaříme, dokud nezměknou. Poté dáme fazole do cedníku a vodu z nich uschováme.
 - 
                                2
V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm česnek, aby začal hnědnout, cca 3 minuty. Přidáme fazole a 4 dl uschované vody z fazolí a mícháme. Polévkovou kostku přimícháme do tekutiny, uvedeme směs do varu a odstavíme pánev z ohně.
 - 
                                3
Rozmixujeme vše v mixéru na hladkou kaši. Dle chuti osolíme a opepříme.
 - 
                                4
Polévku vlijeme zpět do hrnce a prohřejeme, již nevaříme. Před podáváním posypeme oreganem.