Kalamáry v marinádě
Suroviny
- 600 g Kalamáry
 - 1 kávová lžička Tymián sušený
 - 1 kávová lžička Oregano sušené
 - 1 kávová lžička Petržel - nať
 - 1 ks Salát ledový
 - 3 špetka Sůl
 - 4 stroužek Česnek
 - 3 polévková lžíce Olej olivový
 - 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 213 kcal
 - Sacharidy 12 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 256 mg
 - Bílkoviny 24 g
 - Uhlovodany 12 g
 - Cholesterol 349.5 mg
 - Draslík 498.6 mg
 - Vláknina 2162 mg
 - Vitamín A 2162 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 18.7 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.1 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Mírně rozmražené kalamáry vhodíme do vroucí vody se špetkou soli, vaříme půl hodiny, poté je scedíme a necháme vychladnout.
 - 
                                2
V míse je promícháme s česnekem utřeným se dvěma špetkami soli, posypeme sušenými bylinkami a přelijeme dvěma lžícemi oleje. Dobře promícháme a necháme v lednici pod fólií několik hodin marinovat.
 - 
                                3
Mezitím si z octa, cukru, špetky soli a zbylého oleje připravíme zálivku, do níž vmícháme opraný a na kousky natrhaný salát.
 - 
                                4
Na talíři servírujeme marinované kalamáry se salátem v zálivce.