Krakonošovi houbové karbanátky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 390 kcal
 - Sacharidy 45 g
 - Tuky 18 g
 - Sodík 599 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 125.2 mg
 - Draslík 420.8 mg
 - Vláknina 9576.3 mg
 - Vitamín A 9576.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 2.8 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Rohlíky si pokrájíme na kostky, dáme je do mísy a zalijeme mlékem.
 - 
                                2
Očištěné a omyté čerstvé houby pokrájíme nadrobno. Oloupanou cibuli nakrájíme na malé kostičky, česnek prolisujeme.
 - 
                                3
V pánvi na rozpáleném oleji (3 lžíce) zpěníme cibuli dorůžova, přidáme k ní pokrájené houby, pepř, promícháme a dusíme doměkka. Když houby vychladnou, přiložíme je k rohlíkům. Doložíme česnek, majoránku, 1 vejce, sůl a 70 g strouhanky. Směs promícháme a necháme ji 15 minut odpočívat. Pak z ní utvoříme malé kulaté karbanátky (nabereme 1.5 lžíce směsi na 1 karbanátek), které namočíme do rozšlehaného vajíčka a obalíme ve zbylé strouhance.
 - 
                                4
V pánvi si rozpálíme olej a karbanátky zvolna osmažíme z obou stran do zlatohněda. Podáváme je horké.