Česneková vepřová žebírka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 kávová lžička Kmín drcený
  • 8 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Vepřová žebra
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1129 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 94 g
  • Sodík 676 mg
  • Bílkoviny 62 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 303.8 mg
  • Draslík 978.5 mg
  • Vláknina 1168 mg
  • Vitamín A 1168 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.9 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová žebra s masem vcelku omyjeme a osušíme. 4 stroužky oloupaného česneku rozkrájíme na poloviny a zapíchneme je do masa. 4 stroužky česneku rozetřeme se solí, smícháme s olejem, citrónovou šťávou, drceným kmínem, žebírka směsí důkladně potřeme.

  • 2

    Maso dáme na pekáč s roštem, pečeme při 180 °C přibližně 1 hodinu. Když ho po hodině propíchneme vidličkou a bude vytékat čirá šťáva - maso je upečené.

  • 3

    Necháme ho ještě ve vypnuté troubě asi 5-10 minut, pak ho nakrájíme a podáváme.

Komentáře k receptu