Česneková vepřová žebírka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1129 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 94 g
 - Sodík 676 mg
 - Bílkoviny 62 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 303.8 mg
 - Draslík 978.5 mg
 - Vláknina 1168 mg
 - Vitamín A 1168 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.9 mg
 - Vitamín E 2.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vepřová žebra s masem vcelku omyjeme a osušíme. 4 stroužky oloupaného česneku rozkrájíme na poloviny a zapíchneme je do masa. 4 stroužky česneku rozetřeme se solí, smícháme s olejem, citrónovou šťávou, drceným kmínem, žebírka směsí důkladně potřeme.
 - 
                                2
Maso dáme na pekáč s roštem, pečeme při 180 °C přibližně 1 hodinu. Když ho po hodině propíchneme vidličkou a bude vytékat čirá šťáva - maso je upečené.
 - 
                                3
Necháme ho ještě ve vypnuté troubě asi 5-10 minut, pak ho nakrájíme a podáváme.