Indonéské kuře na jehle
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
 - 5 g Sůl
 - 5 g Pepř černý mletý
 - 10 g Petržel - nať
 - 10 g Zázvor celý
 - 3 g Pepř cayenský
 - 100 g Cibulka jarní
 - 250 g Máslo arašídové
 - 35 g Arašídy
 - 30 g Kokosová moučka
 - 90 ml Omáčka sójová
 - 200 ml Voda pitná
 - 40 ml Šťáva citrónová
 - 3 stroužek Česnek
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Cukr třtinový
 - 1 polévková lžíce Omáčka sójová
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 749 kcal
 - Sacharidy 39 g
 - Tuky 45 g
 - Sodík 986 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 96 mg
 - Draslík 1097.7 mg
 - Vláknina 16925.6 mg
 - Vitamín A 16925.6 mg
 - Vitamín B6 1.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 14.5 mg
 - Vitamín E 6.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Kuřecího prsa nakrájíme na kousky a promícháme v marinádě, přikryjeme a necháme v chladničce 30 minut marinovat.
 - 
                                2
Na marinádu:
 - 
                                3
Sójovou omáčku, citronovou šťávu, olej, cukr, drcený česnek a nakrájenou jarní cibuli smícháme.
 - 
                                4
Na omáčku satay:
 - 
                                5
Arašídové máslo rozehříváme 2 minuty s polovinou česneku, přidáme vodu, kokosovou drť, sójovou omáčku, cukr, zázvor a průběžně promícháváme. Omáčku 2 minuty povaříme, aby byla hladká.
 - 
                                6
Přidáme citronovou šťávu, zbylý česnek, dochutíme pepřem a solí, kajenským i černým pepřem. Omáčku udržujeme teplou.
 - 
                                7
Kousky kuřecího masa napícháme na jehly a z obou stran 3 minuty
 - 
                                8
grilujeme 10 cm pod horkým grilem, až jsou celé propečené.
 - 
                                9
Kuřecí satay servírujeme, omáčku zdobíme snítkami petrželové natě a arašídy.