Marinované daňčí medailonky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 2 kávová lžička Kari koření
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Olej slunečnicový
  • 2 dl Víno červené
  • 2 dl Olej olivový
  • 1 kg Dančí maso
  • 2 polévková lžíce Máslo jihočeské
  • 1 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 647 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 55 g
  • Sodík 65 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 442.4 mg
  • Vláknina 322 mg
  • Vitamín A 322 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.5 mg
  • Vitamín E 5.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nalijeme olej, koření, prolisovaný česnek, med, sladkou papriku a hodně důkladně všechno promícháme. Maso umyjeme, nakrájíme na medailonky, naklepeme a naskládáme do marinády na celý den uležet.

  • 2

    Na pánvi v rozehřátém oleji marinované plátky z obou stran zprudka opečeme. Na každý upečený plátek ještě za horka položíme kousek másla. Podlijeme vínem a dusíme do té doby až se víno odpaří a zůstane samotná šťáva.

Komentáře k receptu