Losos terijaki

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 700 g Losos - filety
  • 100 g Cibulka jarní
  • 10 g Zázvor celý
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 267 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 122 mg
  • Bílkoviny 36 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 91 mg
  • Draslík 660.1 mg
  • Vláknina 1557.5 mg
  • Vitamín A 1557.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na marinádu smícháme sójovou omáčku, rýžové víno, olivový olej, přidáme česnek, cukr a zázvor. Do marinády dáme plátky lososa a obracíme je. Zakryjeme a necháme 8 hodin v chladničce marinovat.

  • 2

    Lososa vyndáme z marinády, ale nevyléváme ji. Plátky grilujeme 3-4 minuty z každé strany 7 cm pod horkým grilem. Při obracení je potíráme marinádou. Zdobíme jarní cibulkou.

Komentáře k receptu