Smažené kalamáry

Hodnocení 2x 0x
Čas přípravy: 16 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 6 g Petržel - nať
  • 6 ml Olej olivový
  • 4 ks Kalamáry
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 19 kcal
  • Sacharidy 1 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 59 mg
  • Bílkoviny 0 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 2.3 mg
  • Draslík 24.7 mg
  • Vláknina 231 mg
  • Vitamín A 231 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.6 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kalamáry omyjeme, odřízneme hlavu, vyjmeme kost a zbytek rozpůlíme na poloviny. Maso osolíme, na povrchu lehce několikrát nařízneme. Česnek oloupeme a nasekáme na drobné kousky. Petržel omyjeme a pokrájíme najemno.

  • 2

    Olej rozpálíme a maso na něm po dobu 3 minut z každé strany smažíme.

  • 3

    Nakonec posypeme česnekem, petrželí a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu