Indický chléb s chilli
Suroviny
- 450 g Mouka pšeničná hladká
 - 1 kávová lžička Droždí sušené
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Chilli paprička
 - 2 stroužek Česnek
 - 1.75 dl Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Cukr krupice
 - 6 polévková lžíce Koriandr mletý
 - 1.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 4 polévková lžíce Jogurt bílý
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
 - Sacharidy 61 g
 - Tuky 3 g
 - Sodík 142 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 241.8 mg
 - Vláknina 1518.7 mg
 - Vitamín A 1518.7 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 31.3 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupaný česnek a chilli papričku nakrájíme najemno.
 - 
                                2
Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, jogurt, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.
 - 
                                3
Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.
 - 
                                4
Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme koriandr, nakrájený česnek a chilli papričku. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.
 - 
                                5
Těsto pak rozdělíme na 6 stejných dílů, každý vyválíme do tloušťky 5 mm a tvaru trojúhelníku, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 30 minut, dokud nemá dvojnásobný objem.
 - 
                                6
V pánvi rozpálíme olej a na něm vykynuté trojúhelníky smažíme z obou stran přibližně 3 minuty, dokud nemají zlatavou barvu.
 - 
                                7
Indický chléb podáváme teplý.