Indický chléb s chilli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 kávová lžička Droždí sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.75 dl Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 6 polévková lžíce Koriandr mletý
  • 1.4 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 4 polévková lžíce Jogurt bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 305 kcal
  • Sacharidy 61 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 142 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 241.8 mg
  • Vláknina 1518.7 mg
  • Vitamín A 1518.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.3 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupaný česnek a chilli papričku nakrájíme najemno.

  • 2

    Do pečící nádoby z domácí pekárny nalijeme vodu, přidáme 2 lžíce oleje, jogurt, cukr a sůl. Mouku přisypeme tak, aby zcela pokryla vodu s přísadami a vše poprášíme droždím.

  • 3

    Pokud se u trouby doporučuje začít suchými surovinami, vložíme je do nádoby v opačném pořadí.

  • 4

    Pečicí nádobu se surovinami dáme do přístroje, nastavíme na program "těsto" a zapneme. Pět minut před koncem cyklu hnětení přidáme koriandr, nakrájený česnek a chilli papričku. Po ukončení programu přístroj vypneme, těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní plochu a prohněteme.

  • 5

    Těsto pak rozdělíme na 6 stejných dílů, každý vyválíme do tloušťky 5 mm a tvaru trojúhelníku, dáme na olejem mírně potřený plech, přikryjeme a na teplém místě necháme kynout 30 minut, dokud nemá dvojnásobný objem.

  • 6

    V pánvi rozpálíme olej a na něm vykynuté trojúhelníky smažíme z obou stran přibližně 3 minuty, dokud nemají zlatavou barvu.

  • 7

    Indický chléb podáváme teplý.

Komentáře k receptu