Čínské placky z tykve
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
 - Sacharidy 24 g
 - Tuky 11 g
 - Sodík 1223 mg
 - Bílkoviny 11 g
 - Uhlovodany 21 g
 - Cholesterol 122.7 mg
 - Draslík 1458.6 mg
 - Vláknina 12260 mg
 - Vitamín A 12260 mg
 - Vitamín B6 1.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 86.9 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme, prolisujeme, v misce smícháme s trochou vody na kaši.
 - 
                                2
Tykev oloupeme a nastrouháme nahrubo. Nastrouhanou tykev v míse posolíme, promícháme a necháme alespoň 30 minut odležet. Vodu, kterou prosolená tykev pustí, slijeme a zbytek vody z tykve ještě vymačkáme.
 - 
                                3
Do mísy k tykvi přidáme vajíčko, kmín a mouku, umícháme husté těsto. V případě potřeby můžeme přisypat mouku.
 - 
                                4
V pánvi rozehřejeme olej, na něm smažíme placky z tykvového těsta. Placky tvoříme menší a silnější, protože tykvové těsto není tak kompaktní jako bramborové, při obracení by se placky trhaly.
 - 
                                5
Usmažené placky necháme na savém papírovém ubrousku okapat od přebytečného oleje.
 - 
                                6
Podáváme potřené česnekovou kaší.