Česnekový krém s restovanými liškami a topinkou
Suroviny
- 60 g Máslo čerstvé
 - 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
 - 6 g Sůl
 - 1 g Pepř černý mletý
 - 100 g Česnek
 - 20 g Paprika mletá sladká
 - 300 g Lišky čerstvé
 - 160 g Chléb toastový
 - 5 g Petržel kudrnka
 - 100 ml Smetana 33% (šlehačka)
 - 800 ml Houbový vývar
 - 100 ml Smetana na vaření
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 špetka Muškátový oříšek
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 1278 mg
 - Bílkoviny 14 g
 - Uhlovodany 38 g
 - Cholesterol 138.1 mg
 - Draslík 325.3 mg
 - Vláknina 9583.7 mg
 - Vitamín A 9583.7 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 13.1 mg
 - Vitamín E 1.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 20.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V pánvi rozehřejeme máslo, na něm orestujeme očištěné lišky, vyndáme a udržujeme teplé. Do másla v pánvi nasypeme mouku a usmažíme světlou jíšku. Zalijeme houbovým vývarem, osolíme, opepříme, přilijeme obě smetany a vaříme asi půl hodiny, abychom jsme se zbavili moučné chutě. Krém se vyvaří asi o polovinu a zhoustne. Pánev odstavíme, přidáme špetku mletého muškátu, žloutek, prolisovaný česnek a vymícháme do hladkého krému. Plátky toastového chleba opečeme nasucho v topinkovači, posekáme nadrobno petrželku.
 - 
                                2
Na talířky nalijeme krém, doprostřed položíme orestované lišky, posypeme mletou paprikou, doplníme krajíčkem toastového chleba, který posypeme petrželkou.