Myslivecká polévka s houbami
Suroviny
- 300 g Houby čerstvé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 1 ks Cibule
 - 3 špetka Pepř černý mletý
 - 3 stroužek Česnek
 - 1 l Bujón hovězí
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 - 0.5 polévková lžíce Majoránka
 - 1.5 polévková lžíce Kerblík
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 626 kcal
 - Sacharidy 50 g
 - Tuky 27 g
 - Sodík 60114 mg
 - Bílkoviny 48 g
 - Uhlovodany 49 g
 - Cholesterol 34 mg
 - Draslík 1535.1 mg
 - Vláknina 6742.3 mg
 - Vitamín A 6742.3 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 32.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Čerstvé houby očistíme, jejich hlavičky oloupeme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na hrubší plátky.
 - 
                                2
Očistíme a drobně pokrájíme cibuli. V hrnci si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a zpěníme ji. Přidáme houby, promícháme a vydusíme je z vlastní šťávy. Poté přilijeme hovězí bujón a polévku přivedeme k varu. Poté zmírníme teplotu a pomalu vaříme 20 minut.
 - 
                                3
Mezitím si v pánvi připravíme jíšku - rozpustíme máslo, přimícháme k němu mouku a usmažíme si světlou jíšku. Přidáme k ní sladkou mletou papriku, znovu promícháme a hned přidáme do polévky. Očistíme a utřeme stroužky česneku s 0.5 lžičkou soli. Polévku dochutíme majoránkou, česnekem a pepřem. Omyjeme kerblík, drobně ho pokrájíme a rozdělíme do talířů. Přelijeme ho polévkou a podáváme.