Česnečka z bujónu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 346 kcal
 - Sacharidy 6 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 3421 mg
 - Bílkoviny 32 g
 - Uhlovodany 6 g
 - Cholesterol 292.2 mg
 - Draslík 226.7 mg
 - Vláknina 709.5 mg
 - Vitamín A 709.5 mg
 - Vitamín B6 0.2 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 10.8 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 2.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce vlijeme vodu, vložíme bujónové kostky, opepříme, osolíme. Vaříme za občasného míchání do rozpuštění bujónu. Do čtyř polévkových misek dáme na malé kousky rozkrájenou šunku, jemně nastrouhaný sýr a rozklepneme vejce. Postupujeme opatrně, aby se vejce neroztekla. Na povrch do každé misky dáme jeden prolisovaný česnek. Opatrně zalijeme hodně vroucím vývarem z bujónu. Každou porci česnečky posypeme drobně nasekanou petrželovou natí a podáváme.