Štika s fazolemi a chorizem
Suroviny
- 450 g Fazole bílé
 - 100 g Rohlíky bílé
 - 100 g Klobása Chorizo
 - 750 g Štika obecná
 - 1 kávová lžička Tymián
 - 3 kávová lžička Paprika mletá sladká
 - 2 ks Bobkový list
 - 1 ks Cibule
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 l Vývar drůbeží
 - 6 polévková lžíce Olej olivový
 - 4 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 703 kcal
 - Sacharidy 60 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 573 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 64.7 mg
 - Draslík 67.8 mg
 - Vláknina 2648 mg
 - Vitamín A 2648 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.5 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Fazole si namočíme ve vodě den předem. Poté je propláchneme a zalijeme dvěma litry vody. Přidáme 3 stroužky česneku vcelku, bobkový list a tymián a 30 minut vaříme doměkka. Poté je odstavíme z ohně.
 - 
                                2
Pečivo nakrájíme na kostičky a osmažíme na dvou lžících oleje spolu s posledním stroužkem česneku, který prolisujeme. Opečeme dozlatova a poté dáme stranou.
 - 
                                3
Ve stejné pánvi opečeme klobásu chorizo nakrájenou na kolečka. Poté také odložíme stranou.
 - 
                                4
Do pánve přidáme 2 lžíce oleje a osmažíme na něm cibuli nakrájenou nadrobno. Smažíme do sklovita, poté zasypeme paprikou, osmažíme a přidáme slité fazole. Zalijeme vývarem a vaříme 5-10 minut. Na konci vaření přidáme nakrájenou petrželku.
 - 
                                5
Rybí filety okořeníme dle chuti a smažíme na zbylých dvou lžících oleje. Smažíme 3-5 minut z každé strany.
 - 
                                6
Do talíře rozdělíme fazolovou směs, na to postavíme rybí filetu, posypeme opečeným chlebem a chorizem.