Gazpacho 1
Suroviny
- 200 g Okurka salátová
 - 80 g Paprika červená
 - 80 g Paprika žlutá
 - 10 ml Balsamico ocet
 - 10 ml Olej olivový extra panenský
 - 1 kávová lžička Tabasco
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Rajčata
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Pažitka
 - 8 špetka Petržel - nať
 - 2 stroužek Česnek
 - 0.75 l Voda pitná
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
 - Sacharidy 25 g
 - Tuky 6 g
 - Sodík 433 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 25 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 999.6 mg
 - Vláknina 11237.4 mg
 - Vitamín A 11237.4 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 166.2 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Omyjeme zeleninu a bylinky, po okapání očistíme nebo oloupeme, nakrájíme na malé kousky.
 - 
                                2
Dvě třetiny přísad důkladně rozmixujeme v mixéru. Postupně přiléváme ledovou vodu až do chvíle, kdy dosáhneme požadované konzistence. Důkladně ochutíme balsamikovým octem, olejem z oliv lisovaných zastudena, solí a tabascem.
 - 
                                3
Polévku dáme do lednice a chladíme 1 - 2 hodiny.
 - 
                                4
Na talíři ozdobíme zbývající nerozmixovanou zeleninou a bylinkami.