Krkonošský Kuba s čerstvými hříbky
Suroviny
- 150 g Ječné kroupy
 - 150 g Hříbky čerstvé
 - 310 ml Voda pitná
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 0.25 kávová lžička Kmín celý
 - 1 kávová lžička Majoránka
 - 1 ks Cibule
 - 2 špetka Sůl
 - 2 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 - 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 371 kcal
 - Sacharidy 69 g
 - Tuky 8 g
 - Sodík 449 mg
 - Bílkoviny 10 g
 - Uhlovodany 69 g
 - Cholesterol 0 mg
 - Draslík 666.2 mg
 - Vláknina 14355.8 mg
 - Vitamín A 14355.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 5.6 mg
 - Vitamín E 2.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Dobře omyté kroupy dáme do hrnce, zalijeme je vodou a necháme 2 hodiny namočené. Cibuli očistíme a pokrájíme nadrobno. Očištěné a omyté čerstvé hříbky pokrájíme na plátky.
 - 
                                2
Kroupy s tou samou vodou dáme na plotnu, přidáme přidáme sůl, majoránku, bobkový list a přivedeme je k varu. Pak snížíme teplotu a uvaříme je doměkka. Vaříme je přibližně 50-60 minut. Troubu si předehřejeme na 200°C. Pekáček vytřeme olejem.
 - 
                                3
V pánvi rozehřejeme olej, na něm osmažíme hříbky, ochutíme je solí, kmínem a pepřem. Houby vyjmeme z pánve, dáme si je do misky a na tom samém omastku osmažíme dorůžova cibulku. Očištěné stroužky česneku prolisujeme.
 - 
                                4
Z uvařených krup vyjmeme bobkový list, pak do nich přimícháme hříbky, cibulku a prolisovaný česnek. Vše dobře promícháme, podle chuti dosolíme a dáme do pekáčku. Houbového Kubu dopečeme v troubě 20 minut.
 - 
                                5
Porce dáme na talíře a hned teplé servírujeme.