Kanapky s česnekovými krevetami a pepřovým máslem
Suroviny
- 200 g Máslo čerstvé
 - 350 g Krevety tygří - loupané
 - 8 krajíc Chléb celozrnný pšeničný
 - 1 kávová lžička Pepř barevný celý mlýnek
 - 2 kávová lžička Zelený pepř ve slaném nálevu
 - 1 ks Sůl
 - 1 ks Okurka salátová
 - 4 stroužek Česnek
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 2 polévková lžíce Řeřicha
 - 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 766 kcal
 - Sacharidy 59 g
 - Tuky 49 g
 - Sodík 97531 mg
 - Bílkoviny 37 g
 - Uhlovodany 56 g
 - Cholesterol 151.9 mg
 - Draslík 525.6 mg
 - Vláknina 17799.5 mg
 - Vitamín A 17799.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.1 mg
 - Vitamín E 0.7 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 59.2 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Máslo utřeme s jemně mletým barevným pepřem, solí a nakrájeným naloženým zeleným pepřem. Necháme vychladit v lednici.
 - 
                                2
Česnek nakrájíme na jemno a opečeme ho na olivovém oleji, přidáme krevety a orestujeme je. Necháme je vychladnout.
 - 
                                3
Chleby přepůlíme, okurku nakrájíme na kolečka.
 - 
                                4
Každý kousek chleba namažeme pepřovým máslem, ozdobíme okurkou a na to dáme lžíci krevet. Ozdobíme řeřichou a podáváme.