Pikantní utopenci

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 15 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 ml Kečup
  • 150 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 3 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 5 ks Nové koření celé
  • 3 ks Chilli paprička
  • 5 ks Pepř černý celý
  • 20 ks Špekáčky
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Chilli koření mleté
  • 4 stroužek Česnek
  • 5 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Hořčice plnotučná
  • 4 polévková lžíce Worcester (worcesterská omáčka)
  • 4 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 600 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 60 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 87.1 mg
  • Vláknina 1369.3 mg
  • Vitamín A 1369.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vodu v hrnci smícháme s octem, worcesterem, olejem a hořčicí. Přidáme bobkový list, mletý pepř, nové koření, chilli koření, mletou papriku a sůl. Vše povaříme 5 minut, odstavíme a nálev necháme vychladnout. Potom vmícháme kečup.

  • 2

    Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na tenké plátky. Špekáčky oloupeme, podélně nakrojíme a vložíme do nich plátky cibule a česneku.

  • 3

    Do 3l sklenice střídavě vrstvíme připravené špekáčky s cibulí a česnekem, přidáme chilli papričky a nakonec zalijeme připraveným nálevem. Sklenici umístíme do chladu a utopence necháme uležet 7-10 dní.

Komentáře k receptu