Pstruh s chřestem a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 800 g Pstruh
  • 200 g Chřest bílý
  • 50 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Žampiony čerstvé
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 538 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 322 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 325.9 mg
  • Draslík 1844.9 mg
  • Vláknina 8738.3 mg
  • Vitamín A 8738.3 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 36.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté pstruhy nafiletujeme, osolíme, opepříme a poprášíme moukou. Filety opečeme na rozpáleném másle a vložíme je do máslem vymazané zapékací mísy.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji smetanou a povaříme 20 minut. Přidáme nastrouhaný sýr, nasekanou petrželku a šalvěj. Po prochladnutí promícháme se žloutky.

  • 3

    Na opečená filátka nasypeme žampiony nakrájené na plátky, obložíme je chřestem a přelijeme omáčkou. Pokrm zapečeme pod grilem nebo v horké troubě.

Komentáře k receptu