Penne se šunkou a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 32 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Těstoviny Penne
  • 430 g Chřest bílý
  • 120 g Šunka dušená
  • 280 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 0.47 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 517 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 2 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 94.8 mg
  • Draslík 217.2 mg
  • Vláknina 4515 mg
  • Vitamín A 4515 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme chřest, konce naťě seřízneme asi 2,5 cm odspodu. Šunku nakrájíme na proužky 1 cm.

  • 2

    V hrnci osolíme vodu a přivedeme k varu. Hrnec umístíme na plotnu tak, aby jen ho polovina byla na ohni a druhá nikoli. Chřest dáme do hrnce tak, aby konce nebyly v půlce hrnce, která je na ohni. Zakryjeme a přivedeme k varu. Vaříme asi 2 minuty, okapeme a zchladíme. Vychladlý chřest nakrájíme na 5 cm kousky, konečky necháme vcelku.

  • 3

    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme šunku a chřest, vaříme na prudkém ohni, až se vyvaří tekutina, přilijeme smetanu. Přivedeme k varu, vaříme asi 5 minut, dokud smetana nezhoustne.

  • 4

    Těstoviny uvaříme dle návodu v osolené vodě, se lžící oleje. Hotové necháme okapat, potom je propláchneme vlažnou vodou. Smícháme s omáčkou a dle chuti podáváme s nastrouhaným Parmezánem.

Komentáře k receptu