Chřest s vaječným sypáním

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Strouhanka
  • 100 g Margarín
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 ks Rajčata
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 kg Chřest bílý
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 478 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 245.6 mg
  • Draslík 681.4 mg
  • Vláknina 12371.8 mg
  • Vitamín A 12371.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.8 mg
  • Vitamín E 4.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest omyjeme, oloupeme (pokud je mladý, loupat nemusíme), zdřevnatělé části odřízneme a chřest svážeme do čtyř svazků. V hrnci uvedeme do varu osolenou vodu s cukrem, citronovou šťávou a 10 g tuku. Do vroucí vody vložíme chřest a na mírném ohni vaříme 8 minut. Děravou naběračkou chřest vyjmeme, necháme okapat. Rozložíme na lněnou utěrku, druhou utěrkou chřest přikryjeme a udržujeme teplý.

  • 2

    V době vaření chřestu opražíme na 80 g tuku strouhanku dozlatova. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme, oloupeme, rozpůlíme, odkrojíme 4 plátky na ozdobu a zbylá nakrájíme na kostičky. Petrželku opláchneme, necháme okapat, jemně nakrájíme a smícháme s vejci, pepřem a strouhankou.

  • 3

    Svazky chřestu rozvážeme, upravíme na podlouhlou mísu a vyjma hlaviček posypeme strouhankovou směsí. Ozdobíme plátky rajčat, vajec, posypeme petrželkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu