Chřest s jogurtovou zálivkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Chřest bílý
  • 175 ml Řecký jogurt
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 8 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 194 kcal
  • Sacharidy 14 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 18.6 mg
  • Draslík 234.1 mg
  • Vláknina 4828.8 mg
  • Vitamín A 4828.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.7 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci uvaříme osolenou vodu a v ní 1 minutu blanšírujeme bílý chřest. 4 kousky dáme vedle na talíř. Ostatní scedíme pod ledovou vodou, aby zkřehly. Zchlazený chřest osušíme.

  • 2

    Kousky, které jsme dali vedle, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nahrubo nasekanou bazalku, jogurt, sůl a pepř a vše promícháme.

  • 3

    V pánvi zpěníme máslo. Restujeme na něm chřest, asi 3 minuty, až zhnědne. Sundáme z vařiče, osolíme, opepříme, pokapeme ořechovým olejem a můžeme servírovat.

  • 4

    Chřest na míse upravíme, lžící poklademe kopečky jogurtové zálivky a podáváme.

Komentáře k receptu