Chřest s jogurtovou zálivkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 194 kcal
 - Sacharidy 14 g
 - Tuky 14 g
 - Sodík 208 mg
 - Bílkoviny 5 g
 - Uhlovodany 14 g
 - Cholesterol 18.6 mg
 - Draslík 234.1 mg
 - Vláknina 4828.8 mg
 - Vitamín A 4828.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 6.7 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
V hrnci uvaříme osolenou vodu a v ní 1 minutu blanšírujeme bílý chřest. 4 kousky dáme vedle na talíř. Ostatní scedíme pod ledovou vodou, aby zkřehly. Zchlazený chřest osušíme.
 - 
                                2
Kousky, které jsme dali vedle, pokrájíme nadrobno a dáme do mísy. Přidáme nahrubo nasekanou bazalku, jogurt, sůl a pepř a vše promícháme.
 - 
                                3
V pánvi zpěníme máslo. Restujeme na něm chřest, asi 3 minuty, až zhnědne. Sundáme z vařiče, osolíme, opepříme, pokapeme ořechovým olejem a můžeme servírovat.
 - 
                                4
Chřest na míse upravíme, lžící poklademe kopečky jogurtové zálivky a podáváme.