Losos na chřestu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 225 g Chřest bílý
  • 600 g Losos - filety
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 40 ml Olej olivový
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl mořská
  • 1 kávová lžička Pomerančová kůra
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • 1 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 3 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 594 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 78 mg
  • Draslík 617.1 mg
  • Vláknina 2825.5 mg
  • Vitamín A 2825.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.9 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na plech nalijeme lžíci oleje, pomerančovou kůru, sůl, pepř a ve směsi dobře obalíme chřest. Pečeme ho při 200 stupních Celsia asi 15–20 minut.

  • 2

    Mezitím filety omyjeme, osušíme a okořeníme. Na zbývajícím oleji je osmažíme z obou stran dozlatova, pak přilijeme ocet a pomerančovou šťávu, smažíme další dvě minuty. Pak přimícháme koriandr a ihned podáváme na chřestu.

Komentáře k receptu