Pražma s bramborami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 365 kcal
 - Sacharidy 17 g
 - Tuky 19 g
 - Sodík 617 mg
 - Bílkoviny 33 g
 - Uhlovodany 17 g
 - Cholesterol 100.5 mg
 - Draslík 1123.4 mg
 - Vláknina 8762.5 mg
 - Vitamín A 8762.5 mg
 - Vitamín B6 0.5 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 20.6 mg
 - Vitamín E 1.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Oloupeme brambory, škrabkou je oškrábeme na kuličky (nebo je jen pokrájíme na kusy), omyjeme a uvaříme v páře. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostky.
 - 
                                2
Omyjeme rybí plátky, osušíme a pokrájíme na kusy. Očistíme stonky chřestu, odkrojíme z nich spodní tvrdou část, oloupeme je škrabkou, omyjeme, pokrájíme a uvaříme v páře.
 - 
                                3
V nepřilnavé pánvi smažíme na 2 lžících oleje 2-3 minuty na prudším plameni kusy rybího masa, aby po obou stranách mírně zezlátly. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.
 - 
                                4
Ve stejné pánvi osmažíme na dalších 3 lžících oleje brambory a chřest, osolíme, opepříme, přilijeme vinný ocet, několik minut vše podusíme a obsah pánve udržujeme teplý. Na zbývajícím oleji podusíme pokrájená rajčata, osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.
 - 
                                5
Rybí maso, brambory a chřest rozložíme na servírovací mísu, navrch dáme podušená rajčata a hotový pokrm ihned podáváme.