Pražma s bramborami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 300 g Chřest bílý
  • 200 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Cukr krupice
  • 600 g Pražma
  • 70 ml Olej olivový
  • 10 ml Balsamico ocet
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 365 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 617 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 100.5 mg
  • Draslík 1123.4 mg
  • Vláknina 8762.5 mg
  • Vitamín A 8762.5 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme brambory, škrabkou je oškrábeme na kuličky (nebo je jen pokrájíme na kusy), omyjeme a uvaříme v páře. Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na kostky.

  • 2

    Omyjeme rybí plátky, osušíme a pokrájíme na kusy. Očistíme stonky chřestu, odkrojíme z nich spodní tvrdou část, oloupeme je škrabkou, omyjeme, pokrájíme a uvaříme v páře.

  • 3

    V nepřilnavé pánvi smažíme na 2 lžících oleje 2-3 minuty na prudším plameni kusy rybího masa, aby po obou stranách mírně zezlátly. Osolíme, opepříme, vyjmeme z pánve a udržujeme teplé.

  • 4

    Ve stejné pánvi osmažíme na dalších 3 lžících oleje brambory a chřest, osolíme, opepříme, přilijeme vinný ocet, několik minut vše podusíme a obsah pánve udržujeme teplý. Na zbývajícím oleji podusíme pokrájená rajčata, osolíme, opepříme a přidáme špetku cukru.

  • 5

    Rybí maso, brambory a chřest rozložíme na servírovací mísu, navrch dáme podušená rajčata a hotový pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu