Krůtí paštika s hráškovými lusky
Suroviny
- 500 g Krůtí prsa
 - 150 g Hrachové lusky
 - 1 kávová lžička Pepř černý mletý
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 1 kávová lžička Cukr krupice
 - 6 ks Chřest zelený
 - 2 ks Mrkev kořen
 - 5 dl Voda pitná
 - 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
 - 1 polévková lžíce Citronová šťáva
 - 1 polévková lžíce Petržel - nať
 - 0.5 polévková lžíce Sůl
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 456 kcal
 - Sacharidy 13 g
 - Tuky 202 g
 - Sodík 517 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 150 mg
 - Draslík 432.2 mg
 - Vláknina 6694.5 mg
 - Vitamín A 6694.5 mg
 - Vitamín B6 0.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.1 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 3.5 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Krůtí prsa omyjeme, pokrájíme na malé kostky, dáme do mixeru, přidáme 1 dl smetany a rozmixujeme. Poté rozmixované maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, 1 lžíci drobně pokrájené petrželky a vše důkladně promícháme.
 - 
                                2
Mladé zelené hráškové lusky očistíme a povaříme v mírně osolené vodě jen 5 minut. Potom je z vody vyndáme sítkem. Ještě očistíme zelený chřest, mladou mrkev a v mírně osolené a oslazené vodě povaříme asi 6 minut. Potom všechnu zeleninu scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme odkapat.
 - 
                                3
Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové směsi. Na ni rozložíme po délce celé hráškové lusky, chřest a mrkev. Na zeleninu rozetřeme druhou polovinu masové směsi, povrch uhladíme, zakryjeme papírem na pečení a dobře uzavřeme alobalem. Formu položíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 50 minut při 200 °C.
 - 
                                4
Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky. Paštiku podáváme nakrájenou až druhý den.