Krůtí paštika s hráškovými lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krůtí prsa
  • 150 g Hrachové lusky
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 6 ks Chřest zelený
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 5 dl Voda pitná
  • 2.5 dl Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 0.5 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 202 g
  • Sodík 517 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 432.2 mg
  • Vláknina 6694.5 mg
  • Vitamín A 6694.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krůtí prsa omyjeme, pokrájíme na malé kostky, dáme do mixeru, přidáme 1 dl smetany a rozmixujeme. Poté rozmixované maso vložíme do mísy, přidáme sůl, pepř, citronovou šťávu, 1,5 dl smetany, 1 lžíci drobně pokrájené petrželky a vše důkladně promícháme.

  • 2

    Mladé zelené hráškové lusky očistíme a povaříme v mírně osolené vodě jen 5 minut. Potom je z vody vyndáme sítkem. Ještě očistíme zelený chřest, mladou mrkev a v mírně osolené a oslazené vodě povaříme asi 6 minut. Potom všechnu zeleninu scedíme, zchladíme studenou vodou a necháme odkapat.

  • 3

    Paštikovou formu vyložíme alobalem a naplníme ji polovinou masové směsi. Na ni rozložíme po délce celé hráškové lusky, chřest a mrkev. Na zeleninu rozetřeme druhou polovinu masové směsi, povrch uhladíme, zakryjeme papírem na pečení a dobře uzavřeme alobalem. Formu položíme do hlubokého pekáče s vařící vodou a dáme do předehřáté trouby péct. Pečeme 50 minut při 200 °C.

  • 4

    Upečenou paštiku necháme vychladnout, vyklopíme a dáme do chladničky. Paštiku podáváme nakrájenou až druhý den.

Komentáře k receptu