Vaječný předkrm s chřestem v šunce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Šunka dušená
  • 500 g Chřest zelený
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 190 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 140 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 270.3 mg
  • Draslík 77.7 mg
  • Vláknina 0 mg
  • Vitamín A 0 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vajíčka uvaříme na měkko. Chřestové výhonky vaříme v osolené vodě celé, asi 6 minut. Když je chřest měkký,

  • 2

    necháme ho okapat, nebo ho osušíme ubrouskem. Chřest připravíme k vejcím tak, že vařené výhonky z jednoho konce obalíme plátky šunky.

  • 3

    Vejce oloupeme jen z vrchní třetiny u špičky, a špičky vajec odkrojíme tak, aby byl vidět i žloutek. Takto seříznutá vejce jemně osolíme, a podáváme teplé s obalenými výhonky chřestu. Při konzumaci se má chřest namáčet ve vejci.

Komentáře k receptu