Polévka z chřestu
Suroviny
- 200 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 ks Cibule
 - 1 ks Chřest bílý
 - 1 ks Polévkové kostky Vitana
 - 1 ks Vaječný žloutek slepičí
 - 1 hrst Petržel - nať
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 16 g
 - Sodík 63 mg
 - Bílkoviny 4 g
 - Uhlovodany 3 g
 - Cholesterol 124.6 mg
 - Draslík 58.4 mg
 - Vláknina 1057.8 mg
 - Vitamín A 1057.8 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 4.6 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 61.8 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Z chřestu odřízneme tuhé konce, opláchneme a vložíme do osolené vody. Přivedeme k varu a povaříme.
 - 
                                2
Pokrájenou cibuli zpěníme na oleji, zaprášíme hladkou moukou a připravíme světlou jíšku.
 - 
                                3
Jíšku rozředíme studenou vodou, rozmícháme a vlijeme do hrnce s chřestem. Přidáme masox, žloutek a vše 10 minut povaříme.
 - 
                                4
Přilijeme smetanu, osolíme a opepříme.
 - 
                                5
Poté vše rozmixujeme a ozdobíme petrželkou.