Vepřová panenka s šalvějí a chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 399 kcal
 - Sacharidy 10 g
 - Tuky 21 g
 - Sodík 587 mg
 - Bílkoviny 44 g
 - Uhlovodany 10 g
 - Cholesterol 107 mg
 - Draslík 1365.4 mg
 - Vláknina 9759.8 mg
 - Vitamín A 9759.8 mg
 - Vitamín B6 1.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 27.8 mg
 - Vitamín E 2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 13.7 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Česnek oloupeme a prolisujeme, chřest zbavíme tvrdých částí a pokrájíme na hrubší kusy. Citronovou kůru nastrouháme na jemném struhadle, dužinu vymačkáme, maso nakrojíme na 4 kusy.
 - 
                                2
Olej rozpálíme, přidáme šalvějové listy, smažíme do křupava cca 2 minuty, poté listy vyjmeme, do pánve vložíme maso a smažíme 4 minuty z každé strany. Usmažené maso z pánve vyjmeme, do pánve přidáme máslo, česnek, vývar a chřest. Přivedeme k varu, vaříme 3 minuty. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Maso rozdělíme na talíře, přidáme chřest a šalvějové listy, přelijeme omáčkou, ozdobíme citronovou kůrou.