Bramborový salát s chřestem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 420 kcal
 - Sacharidy 30 g
 - Tuky 146 g
 - Sodík 1069 mg
 - Bílkoviny 7 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 1.1 mg
 - Draslík 693.1 mg
 - Vláknina 12717.5 mg
 - Vitamín A 12717.5 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 25.7 mg
 - Vitamín E 5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 5.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Brambory oloupeme, rozkrájíme na kostičky, mrkev očistíme, pokrájíme na kolečka, zelené fazolové lusky necháme rozmrazit, chřest očistíme a nakrájíme na kratší špalíčky.
 - 
                                2
Do hrnce vlijeme vývar, přisypeme brambory, mrkev, fazolové lusky, přivedeme k varu a vaříme zvolna asi 10 minut. Přidáme chřest a vaříme dalších 5 minut, zeleninu scedíme, necháme vychladnout. Do salátové mísy vložíme majonézu, přisypeme vychladlou zeleninu, posekanou pažitku, sůl, pepř a promícháme.
 - 
                                3
Před podáváním vychladíme v lednici.