Steaky z tuňáka s chřestem a rajčatovou salsou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 231 kcal
 - Sacharidy 5 g
 - Tuky 10 g
 - Sodík 246 mg
 - Bílkoviny 31 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 47.5 mg
 - Draslík 452 mg
 - Vláknina 1553.5 mg
 - Vitamín A 1553.5 mg
 - Vitamín B6 0.6 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.8 mg
 - Vitamín E 1.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 1.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyšší steaky z tuňáka osolíme, opepříme a potřeme olivovým olejem. Můžeme je ještě zlehka posypat lístky čerstvého tymiánu (nebo jinou bylinkou.)
 - 
                                2
Rozpálíme gril (nebo pánev) a steaky z obou stran zprudka opečeme – jen krátce, asi 2 minuty z každé strany.
 - 
                                3
Maso by mělo být propečené jen mírně, nejlépe na stupeň rare či medium rare, jinak bude vysušené. Steak můžeme podávat s grilovaným chřestem a rajčatovou salsou.
 - 
                                4
Grilovaný chřest: zelený chřest krátce opečeme na grilu a potom několik minut marinujeme ve směsi citronové šťávy, olivového oleje, špetky soli a pepře.
 - 
                                5
Rajčatová salsa: Dobře vyzrálá rajčata omyjeme, zbavíme semínek a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Pak k nim přidáme nasekaný česnek, bazalku, olivový olej, dochutíme citronovou šťávou, solí, pepřem, promícháme a necháme v lednici 2 až 3 hodiny uležet.